Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@11:30:10 GMT

آخرین وضعیت پروژه کشت گیاهان با آب دریا در جنوب کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۱۰۲۱

آخرین وضعیت پروژه کشت گیاهان با آب دریا در جنوب کشور

دکتر جهانگیر پُرهمت به خبرنگار مهر درباره پروژه گلخانه دریایی که در سال ۱۳۹۹ به صورت پایلوت آغاز به کار کرد، گفت: این گلخانه با هدف استفاده از انرژی خورشیدی و صرفه جویی در مصرف آب، بهره مندی از شرایط منطقه و اشتغالزایی در بوشهر و کنارک اجرایی شد.

مسئول کارگروه آب ستاد توسعه آب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در کنارک و بوشهر در ۸۰۰ متر مربع گونه های گیاهی مختلفی کشت شده است، افزود: کشت برخی سیفی جات و گونه های گیاهی از امسال در این دو پایلوت شروع شده و نتایج آن پایان سال مشخص می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اکنون در مرحله ارزیابی هستیم، گفت: قرار است نتایج این ارزیابی بر اساس معیارهای «مصرف انرژی» و «صرفه جویی در مصرف آب »، «میزان محصولات تولید شده» و «میزان تصفیه آب» تعیین شوند.

به گفته پرهمت، انتهای امسال این ارزیابی انجام می شود و سپس برنامه ریزی برای ترویج و توسعه این طرح در بوشهر و تمام مناطق اطراف آن انجام می گیرد.

وی با بیان اینکه کل استان بوشهر ظرفیت بهره گیری از گلخانه دریایی را دارند، عنوان کرد: لازم است که بخش خصوصی وارد عرصه شود تا این اقدام در راستای بهره مندی از ظرفیتهای استان و اشتغالزایی انجام بگیرد.

وی در خصوص کارکردهای گلخانه دریایی گفت: فرایند اول در گلخانه دریایی، استفاده از آب دریا برای ایجاد رطوبت و سرد کردن هوا است. فرایند دوم هم استفاده از حرارت خورشیدی برای تبخیر و تولید آب شیرین در گلخانه دریایی مورد نظر است؛ در این فرآیند عملاً هوای مرطوب باقی مانده از گلخانه خارج شده که معمولاً برای بهبود شرایط رشد گیاهان در فضای باز استفاده می‌شود.

پرهمت با اشاره به هدف تأمین آب در این پروژه گفت: در این گلخانه، آب دریا به درون لوله‌هایی در گلخانه پمپاژ می‌شود و از طریق این لوله‌ها بر روی سطوح تبخیر کننده که سطوحی بزرگ و لانه زنبوری مانند هستند می‌ریزد. در اینجا هوا به درون لانه زنبوری و سپس از طریق لانه زنبوری به درون گلخانه توسط فن‌هایی کشیده می‌شود که توسط آب دریا سرد و مرطوب‌تر می‌شود.

وی ادامه داد: هوای سرد و مرطوب شرایط مناسب را برای رشد محصولات گلخانه‌ای ایجاد می‌کند؛ سپس هوای سرد در پشت گلخانه وارد تبخیر کننده دوم شده که دارای آب دریا بوده و لوله‌های سقفی آن توسط خورشید گرم شده‌اند. در ادامه هوا گرم و مرطوب شده و به نقطه اشباع می‌رسد. هنگامی که هوای گرم و مرطوب با آرایه‌ای از لوله‌های عمودی حاوی آب سرد دریا برخورد می‌کند، بخار آب میعان شده و آب عاری از نمک تولید می‌کند.

استاد پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری افزود: در نهایت این آب خالص تولید شده به یک مخزن ذخیره هدایت و برای آبیاری محصولات در گلخانه استفاده می‌شود.

وی با اشاره به مساحت گلخانه دریایی در بوشهر و مکران افزود: هر کدام در از این گلخانه ها در مساحتی حدود ۴۰۰ مترمربع احداث می‌شوند.

وی گفت: بکارگیری ظرفیت‌های سواحل خلیج فارس و دریای عمان در توسعه گلخانه‌های دریایی بستر تولید محصولات کشاورزی و نیز اشتغال‌زایی زیادی را داراست از این رو بعد از رونمایی در راستای اشتغالزایی اهالی چنین مناطقی این گلخانه های دریایی احداث می شوند.

به گفته وی، صد درصد این گلخانه دریایی و بدون کوچکترین استفاده از دانش فنی خارجی طراحی شده و طی یک سال گذشته معاونت علمی با کنسرسیومی که با دانشگاههای خلیج فارس و شاهرود، موسسه تحقیقات کشاورزی و شرکتهای دانش بنیان انجام داد طراحی و ساخت این گلخانه ها را در پیش گرفته شد.

کد خبر 5482031 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: کشت گلخانه ای بوشهر شهرستان کنارک مسابقات ربوکاپ هوش مصنوعی حاکمیت سایبری آمازون ربات دانشگاه آزاد اسلامی امنیت سایبری آلمان گوگل نوآوری فیس بوک تراشه خودروی خودران گلخانه دریایی آب دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۱۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد وحیدی، وزیر کشور به همراه استاندار و معاون عمرانی استانداری تهران از آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) و شن چاله‌ها در منطقه ۱۸ بازدید کرد.

وی در این بازدید ضمن تقدیر از مجریان پروژه، در جریان آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی، رفع معارضین و عملیات عمرانی این پروژه‌ها قرار گرفت.

پروژه‌های عمرانی سازمان نوسازی علاوه بر تولید مسکن، بازآفرینی و تبدیل تهدیدات شهری به فرصت ها است و در همین راستا باغ راه راه حضرت فاطمه زهرا بازآفرینی طبقه فوقانی تونل قطار راه آهن تهران تبریز است که از سالیان متمادی موجب انفصال شمال و جنوب این خط آهن شده بود و اینک با احداث پروژه‌های مورد نیاز اهالی ضمن ایجاد پیوستگی شهری موجب توزیع عادلانه امکانات شهری در مناطق ١٧ و ١٨ تهران خواهد شد.

کد خبر 6088684

دیگر خبرها

  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • وقوع ناپایداری‌های موقتی، تندباد لحظه‌ای و گردوخاک، ۸ اردیبهشت
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه